منتديات العبقري تقدم كل ما جديد من آخر اخبار انظمة التشغيل والعاب الكمبيوتر والبرامج والحماية الشاملة لأنظمة الحاسوب
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  س .و .جس .و .ج  بحـثبحـث  الأعضاءالأعضاء  المجموعاتالمجموعات  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  


آخر المواضيع
الموضوع
تاريخ ارسال المشاركة
بواسطة
وصفات حلويات بالفراولة
طريقة العناية بالشعر الأسود
الشركة الدولية لمكافحة حشرات بجدة
شركة جوهرة مكه لنقل العفش
سيريال avira free antivirus 2017
انت عبقرى بجد
الإصدار النهائى من الريشة السلوفاكية Eset Smart Security + التفعيل
سيريال برنامج AVG Internet Security 2017 لمدة 374 يوم
سيريال تفعيل برنامج سي كلينر CCleaner v4.17 وجميع الاصدارات حتي الجديدة
أفضل خصال تبحث عنها في المقاول العام الجيد | مؤسسة نوارة أغادير للمقاولات والصيانه
الثلاثاء 12 يونيو - 16:52
الثلاثاء 12 يونيو - 16:51
الثلاثاء 12 يونيو - 16:49
الثلاثاء 12 يونيو - 16:49
الإثنين 18 سبتمبر - 21:04
الإثنين 18 سبتمبر - 21:03
الأربعاء 13 سبتمبر - 19:14
السبت 29 يوليو - 16:05
السبت 29 يوليو - 9:52
الأربعاء 26 يوليو - 22:47
manoooL
manoooL
manoooL
manoooL
atef
atef
عاطف444
Ali Al-Sayad
LAID39
Hanaa

شاطر | 
 

 كبيبة الجمبرى البورسعيدية بالصور من فتكات

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
AdMin
مؤسس الشبكة

avatar

ذكر
البلد : مصر
عدد المساهمات : 3809
العمر : 19
تاريخ التسجيل : 28/07/2012
السٌّمعَة : 78

مُساهمةموضوع: كبيبة الجمبرى البورسعيدية بالصور من فتكات   الأحد 22 يناير - 15:52

المقادير :- 

4 بصلة كبيرة لعمل تقلية صيادية 
2.5 كيلو جمبرى 
4 كوب ارز 
3 حزمة كسبرة & 3 حزمة شبت
2 بصلة كبيرة & ثوم 
ملح & فلفل & كمون & شطة & بهارات لحمة & نعناع

الطريقة :- 

· يقطع البصل قطع صغيرة ويوضع عليه الزيت ويوضع على النار 
ويقلب حتى يصبح لونه بنى غامق (صيادية)









ثم يترك حتى يبرد ويوضع فى الخلاط ويضرب جيدا 





· يغسل الارز جيدا ويصفى جيدا من الماء ثم يفرد على صينيه عليها فوطة نظيفة ونبدأ فى طحنه فى الخلاط (فى مطحنة البهارات) حتى انتهاء الكمية





· يغسل الجمبرى جيدا والخضرة والبصل طبعا اللى عندها مفرمة كهربائية افضل بكثير بس انا هنا مستخدمة مفرمة يدوية لان هى اللى عندى · نبدأ الفرم الجمبرى اولا




ثم الخضرة (الشبت والكسبرة )




ثم الثوم و البصل



· نحضر طبق ويوضع الارز المطحون وعلية الجمبرى والخضرة ( الشبت والكسبرة ) والثوم والبصل وجميع البهارات (ملح وفلفل وكمون وبهارات لحمة وشطة ونعناع ) وقليل من الزيت ونعجنهم كلهم كويس جدا ثم نتركها فى الثلاجة لمدة ربع ساعة كى ترتاح



· شكل العجينة مثل شكل عجينة الطعمية


· نحضر حلة كبيرة ونملىء نصفها ماء وتوضع على النار ثم نبدأ اضافة البصل الصيادية تدريجيا حتى يصبح لون الماء بنى غامق ويوضع فى الماء ملح وفلفل ونتركها حتى تغلى جيدا ثم نهدى النار خالص ولا نطفيها لان لازم لازم العجينة توضع فى ماء ساخن حتى لا تتفكك · نحضر طبق به ماء علشان وانا بأشكل العجينة أبلل يدى بالماء كل فترة حتى لا تلتصق العجينة فى يدى واعرف اشكلها · نحضر العجينة من الثلاجة وابدأ فى تشكيلها أقراص مدورة مثل الهمبورجر


وأضعها مباشرة فى الماء المغلى وعند انتهاء كمية العجينة تعلى النار وتترك حتى تنضج حوالى من (15-20 دقيقة) او حسب نضجها



التقديم :-

1- اما نخرجها من الماء وتوضع فى طبق ويعصر عليها ليمون 2- تقلى فى زيت على النار وتحمر من الجانبين





ملحوظة مهمة جدا جدا :-

· لازم لازم لازم المياة الصيادية تكون بتغلى واحنا بنوضع فيها العجينة نخلى النار شغالة على المياة الصيادية بس نوطى النار عليها خالص ولما نخلص خالص الكمية كلها نعلى النار حتى لاتتفكك العجينة · بعد نضج الكبيبة لابد من نشلها من الماء حتى لا تتكسر وتتفكك وتوضع فى اناء اخر · اذا اردنا تفريزها تنشل من الماء وتترك لتبرد ثم تفرز & الماء الصيادية ايضا يترك ليبرد ويفرز علشان لما احب اسخنها اخرج الماء وبعد غليه اضع فيه الكبيبة



               

>>لمراسلة الإدارة من هنا<<

>>للشكاوي ضد أحد الأعضاء من هنا<<

>>لطلبات تغيير الأسماء من هنا<<
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://www.el3abkary.com/
 
كبيبة الجمبرى البورسعيدية بالصور من فتكات
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات العبقري :: المنزل العربي :: المطبخ والمأكولات-